Palveluliiketoiminnan muotoilija

Liisa Karttunen

Bio

Erikoisalana palveluinnovaatioiden konseptointi ja yhteiskehittäminen.
Liisa hallitsee uuden liiketoiminnan rakentamisen ideasta käytännön testaukseen ja toteutukseen yhdessä asiakkaiden kanssa. Hän käyttää design-ajattelun toimintamalleja liiketoiminnan muotoiluun. Liisa on nopea luomaan oleellista, strategista ymmärrystä, joka oikeanlaiseksi palveluksi kiteytettynä vie organisaation kohti uutta kasvua.

Liisan kokemus muotoilijana kattaa laajan alueen erilaisia projekteja ja toimialoja, niin suuria kuin vasta aloitteleviakin yrityksiä. Cleantech-startup Aqua Roburin perustajatiimissä Liisan rooli oli keksiä patentoidulle teknologialle uusia sovelluksia ja bisnesmalleja. Keskiössä oli saavuttaa sellainen ymmärrys asiakkaiden tarpeista ja tulevaisuuden markkinoista, joka vauhdittaisi tuotekehitystä ja kumppaneiden löytämistä. Aqua Robur voitti Ruotsin Venture Cupin vuonna 2015 sekä pääsi Climate Launchpadin EU-finaaliin. Liisalla on vahva tausta myös media-alan kehitystehtävistä, joiden joukossa digitaalinen alusta OmaOlivia.fi (Open Olivia), joka oli maailman ensimmäisiä yhteiskehittämisen työkaluja journalisteille ja lukijoille. Lisäksi Liisa on toiminut yrittäjänä, kehittänyt kestäviä elämäntapoja Spread 2050 -skenaariotyöpajoissa, kirjoittanut artikkeleita sekä ollut mukana Peloton-startup-yhteisössä.

Koulutus:
MSc. Entrepreneurship & Business Design, Chalmers University of Technology

Graafinen suunnittelija,
Lahden Muotoiluinsituutti, LAMK

Työkokemus

2015 -> Palmu Evolution — Palveluliiketoiminnan muotoilija
2014 – 2015 Aqua Robur AB — Perustaja, liiketoiminnan kehittäjä, venture creator
2001 – 2004 Mostest Oy — Perustaja, suunnittelija
2000 – 2013 Olivia, OmaOlivia.fi, Trendi, Bisnes.fi-lehti, Ylioppilaslehti — Art Director, konseptisuunnittelija

Asiakkaita mm. PlusTerveys, Lassila & Tikanoja, Kansallisooppera, Aqua Robur, Chalmers School of Entrepreneurship, Bonnier Publications, Forma Publishing Group, Acacom Media Oy, Demos Helsinki, Joanna Laajisto Creative Studio